miercuri, 23 ianuarie 2008

Un alt mod de a face cumparaturi

Nu stiu voi, dar eu chiar m/am saturat de malluri si de magazine in care daca nu sunt de firma nu intri. Adevarul este ca singura optiune pe care o am in Romania este de a ma duce in malluri si a cauta ceea ce imi doresc pentru casa sau pentru decoratiuni interioare .
Dar calatorind pe afara si stand o buna bucata de vreme la Brussels, mi/am amintit astazi ca exista si un alt mod de a face cumparaturi si anume: flea markets.
Ce inseamna asta ? Flea market-ul este practic un bazar sau un targ, desfasurat in aer liber, unde vanzatorii vin sa isi comercializeze marfa, mai mult sau mai putin noua-practic produse second hand.
Desi este o notiune care nu a capatat inca foarte mare contur la noi in tara, in lume reprezinta un adevarat fenomen, unele din aceste targuri transformandu-se in veritabile spectacole, concerte sau carnavaluri pentru a atrage cumparatorii.
Iata ce va recomand, din ceea ce am vaut cu ochii mei si de unde am putut achizitiona cate ceva :
Franta - "Saint Ouen" din Paris pe Porte de Clignancourt, in al 18-lea arondisment este unul dintre cele mai renumite targuri, cu traditie, o adevarata sursa de mici comori.
Spania- "El Rastro" din Madrid este un loc unde gasesti de toate, de la antichitati de calitate, produse din India si Maroc pana la ceasuri, genti si ochelari- reproduceri dupa cei mai faimosi designeri.
Italia- "Porta Portese" din Roma este un bazar imens, la sfarsitul strazii Trastavere ce atrage anual mii de turisti avizi de cumparaturi. Trebuie sa stii ca aici se porneste de la premisa ca pretul afisat este dublu decat ceea ce se asteapta vanzatorul sa primeasca.
Am inteles ca mai exista inca unul renumit in Germania, la Berlin si unul la Moscova, numit "Piata de Suveniruri Izmailovsky".
So, daca ajungeti in aceste capitale europene, nu ezitati sa mergeti, chiar merita !!
Ah si inca un tip: Nu va fie teama sa va tocmiti! De altfel, acesta este tot farmecul unui flea market si placerea vanzatorilor.

Niciun comentariu: