marți, 29 ianuarie 2008

50 de bloguri romanesti in finala "Blog the Theatre"

Un număr de 50 de bloguri au fost selectate în programul "Blog The Theatre", trei dintre acestea urmând să fie transformate în piese de teatru.
În următoarea fază a proiectului, până în aprilie, urmează să fie scrise piesele de către dramaturgi, pe baza textelor de pe cele trei bloguri selectate, după obţinerea acordului autorului. Piesele alese vor fi transformate în spectacole de 30 de minute.
În timpul repetiţiilor pentru spectacole, autorii blogurilor, dar şi dramaturgii se pot implica pentru alegerea distribuţiei şi a modului de prezentare.
Î n ultima fază a proiectului, cele trei piese vor fi prezentate la festivalul de la Graz, unde vor participa toate cele cinci ţări implicate în proiect. Piesa desemnată câştigătoare în cadrul acestui festival va fi transformată într-un spectacol de teatru şi produsă din bani europeni, urmând să aibă premiera la Graz.
Lista blogurilor selectate pentru a fi supuse votului a fost afişată pe site-ul http://stg.beepworld.de/blogtxt/forum/index.php, secţiunea România.

Niciun comentariu: