miercuri, 23 ianuarie 2008

Iliescu blogeru'....

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a participat, marţi seara, la o dezbatere, unde s-a întreţinut cu tinerii bloggeri pe teme legate de blogosferă, pe care a crezut-o iniţial un fel de mahala, dar pe care acum o consideră o nouă formă de manifestare a societăţii civile.
Iliescu le-a spus bloggerilor, în cadrul unei dezbateri organizate de Asociaţia Consumatorilor de Media, în Club A, că a revenit asupra opiniei sale iniţiale, potrivit căreia blogosfera "e un fel de mahala".
"Am avut reţineri la început. Nu am perceput prea bine ce e blogosfera. Credeam că e un fel de mahala. Dar prietenii mi-au atras atenţia că apar discuţii interesante", a spus Iliescu.
El a arătat că reţinerile sale se bazau pe utilizarea, în blogosferă, a unor expresii licenţioase.
Potrivit lui Iliescu, în România s-a creat, în acest moment, un fel de comunitate a bloggerilor, care impune anumite reguli în ceea ce priveşte utilizarea acestor expresii licenţioase, având deja mecanisme de protecţie împotriva acestora.
Preşedintele de onoare al PSD le-a dezvăluit celor prezenţi şi un secret, el precizând că expresiile licenţioase sunt eliminate din computerul cu care lucrează, acesta fiind programat special în acest sens.
El a arătat că în blogosferă există tineri care au poziţii de stânga, Troţkiste sau Che-Guevariste, şi le-a amintit bloggerilor de Emil Cioran, care, tânăr fiind, aderase la o mişcare radicală.
Iliescu le-a spus bloggerilor că a fost atras în special de tinereţea celor care frecventează blogosfera şi participă la discuţii.
Bloggerii au avut ocazia să îi adreseze întrebări lui Ion Iliescu, unul dintre aceştia dorind să afle dacă, de la "Măi, animalule!", la postura de "blogger", Ion Iliescu a înregistrat o evoluţie.
"Toţi evoluăm. Nu luaţi ad literam tot ce auziţi despre mine. Nu am spus niciodată aşa ceva. Au fost speculaţii", le-a spus Iliescu bloggerilor, explicând că el este un om ponderat, un om de dialog.
Iliescu a explicat, răspunzând întrebărilor, că blogul său nu a fost făcut în context electoral.
El a spus că pe blogul său sunt postate opiniile sale, şi nu trăirile sentimentale, precizând că este autorul tuturor textelor apărute.
Întrebat dacă va posta şi alte materiale, în afara celor politice, Iliescu a răspuns: "Eu am multe de spus, în multe domenii".
Preşedintele de onoare al PSD a mai spus că, pe viitor, are de gând să-şi consolideze prezenţa pe blog.

Niciun comentariu: