miercuri, 30 ianuarie 2008

Bucurestiul de altadata

Ascultand acum Frank Sinatra "Singing in the rain" mi/a venit o idee....
Sa ma transpun pentru cateva clipe in Bucurestiul de altadata. Acum multi ani, eram o fata din provincie si venind in Bucuresti si avand deja la activ cativa ani buni, nu ma mai satur de el si nu l/as schimba pentru niciun oras din lumea asta si de aceea zi de zi, inca ma fascineaza .
Era o alta lume, alti oameni, alte locuri, strazile animau viata bucuresteana. Daca as putea, as dori sa traiesc acele vremuri si sa simt parfumul de altadata a Bucurestiului. Poate, astazi, daca intri in magazine de antichitati, ai putea resimti acel spirit al Micului Paris dar cred ca nu ar fi suficient.
In ziarul “Dimineata”, din 25 decembrie 1926, orasul era considerat de unii straini chiar mai spectaculos decit Parisul. Bucurestiul era: “Un oras de lux si de foc”.
Dar strainii care ne vizitau remarcau si moralitatea dubioasa a orasului, intrigile si conspiratiile pentru putere. Pentru ca acestea existau si in anii 30-40.
Faceti va rog un exercitiu de imaginatie : Cum ar fi sa traiti acele vremuri ? Poate unii dintre voi le/au trait deja dar eu una, tare as vrea....

Niciun comentariu: