miercuri, 9 ianuarie 2008

Nu o vrea pe Nicolai

Nu m/a surprins deloc refuzul presedintelui Basescu de a semna numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justititiei. Este clar ca pentru prima data Basescu si Tariceanu au vorbit aceeasi limba pentru ca niciunul, nici celalalt nu o agreeaza prea mult pe distinsa doamna politica . Sa ne reamintim ardoarea domnului Tariceanu in cazul Cioroianu, cand a tinut mortis ca ordinul de numire sa fie semnat cat mai curand. Iata ca au trecut aproape 3 saptamani de cand s/a facut nominalizarea si propunerea a fost trimisa la Cotroceni si ...nicio semnatura.
Acum ma intreb de cand presedintele Romaniei face aprecieri pe tema perceptiei publice a unui politician ?
Ce cere Base de la viitorul ministru al Justitiei ? Moralitate si reputatie nestirbita..... Corect......Dar domnia sa nu este in masura sa vorbeasca despre cele doua coordonate, pentru ca uita ce are in ograda sa, un Videanu, un Boc, un PDL nascut cu forcepsul. Pe de alta parte, Baselu uita ca Norica Nicolai a fost unul din oamenii care au lucrat in campanie pentru Stolo si Base in 2004.
Refuzul este determinat si de faptul ca Nicolai ar putea scoate dosarele Flota si Casa Mihaileanu asa ca presedintele nu are niciun interes ca aceasta doamna sa fie la carma Ministerului.
Oricum, traim intr/o tara in care si strainii ne plang....

Niciun comentariu: