vineri, 15 februarie 2008

Vechiul PSD transformat....in noul PSD


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a informat, miercuri, pe membrii CEx, că i-a propus lui Adrian Năstase cooptarea, alături de Dan Mircea Popescu, în conducerea echipei care va elabora oferta electorală a partidului. De asemenea, Geoană i-a propus deputatului Lia Olguţa Vasilescu să ocupe funcţia de secretar executive PSD pe probleme de comunicare.
Tot miercuri, Miron Mitrea a acceptat propunerea de a coordona campania electorală a partidului în anul 2008.
Prin decizia luată în urma Comitetului Executiv de miercuri, strategia lui Mircea Geoană este evidentă: de reactivare a foştilor lideri ai partidului, chiar şi cu dosare penale, şi asta pentru că anul 2008 este AN ELECTORAL.
Probabil că liderul PSD şi-a dat seama că partidul nu deţine la ora actuală lideri suficient de puternici şi cu capital de imagine, care să atragă capital electoral, poate şi sondajele interne nu indică o îmbunătăţire a scorului electoral şi o creionare a candidaţilor potriviţi care să se înscrie în cursele electorale. În sfârşit, Geoană a conştientizat faptul că social democraţii reprezintă principalul partid de opoziţie, stânga românească şi trebuie să acţioneze pe plan politic ca atare.
Deşi de câteva săptămâni încoace, vestea de reactivare a foştilor lideri ai partidului circula cu repeziciune, nu a fost o surpriză pentru nimeni ceea ce s-a întâmplat miercuri. Poate doar poziţionarea Liei Olguţa Vasilescu, venită recent în tabăra PSD, în funcţia de secretar executiv pe probleme de comunicare.
Decizia a fost luată şi pe fondul presiunilor preşedinţilor de filiale care au cerut în mod evident includerea lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Sorin Oprescu în structurile de conducere PSD. Odată cu solicitarea filialelor rezolvată, din nou Geoană deţine, cel puţin pentru moment, controlul în filialele locale PSD.
Pentru alegerile europarlamentare, echipa de campanie social democrată de la sediul din Kisellef a fost depăşită de situaţie, lucru demonstrat de altfel. Aşa că, este nevoie de oameni vechi, cu experienţă de campanie şi organizare teritoriu şi cine poate face asta cel mai bine decât Miron Mitrea.
Dacă iese prost, Geoană nu pierde singur. Dacă iese bine, Geoană îşi asigură în continuare scaunul de preşedinte. Însă, calculele lui Geoană pot fi date peste cap, atâta timp cât Geoană este înconjurat de foştii din PSD care nu uită modul în care au fost daţi la o parte.

Niciun comentariu: