marți, 19 februarie 2008

Motiunea PD-L adoptata

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, moţiunea simplă "Anulaţi taxa de primă înmatriculare", cu 158 de voturi "pentru", 89 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.
În favoarea moţiunii au votat deputaţii PDL, PRM şi PSD.
So what ? As spune.....Motiunea si implicit adoptarea ei nu obliga Guvernul la nimic. Adicatelea, motiunea nu produce efect juridic. E doar un castig de "moral" :)
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.
Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că în cazul în care o moţiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că va trimite în cursul acestei zile hotărârea, urmând ca Executivul să ţină cont de recomandările textului. Potrivit lui Olteanu, Guvernul, conform regulamentului Camerei, trebuie să ţină cont de ceea ce s-a prevăzut în moţiune şi să-şi asume ceea ce consideră oportun din conţinutul întregii moţiuni. Preşedintele Camerei a mai explicat că este foarte posibil ca, după ce Guvernul va finaliza cea de-a treia variantă a taxei, să fie organizată în Parlament o dezbatere, similară celei de anul trecut, pentru a vedea din nou care este opinia majorităţii în acel moment.

Niciun comentariu: