miercuri, 20 februarie 2008

Adunate de prin lume....

1. Naveta spaţială Atlantis a aterizat în siguranţă, miercuri, la Centrul Spaţial Kennedy (Florida).
Naveta spaţială a revenit pe Pământ după misiunea de transportare pe orbită a primului laborator spaţial european. Atlantis a fost lansată la 7 februarie şi a fost programată să revină la Centrul Spaţial Kennedy din Florida la ora locală 09.07 (16.07 ora României).
2. Berlin, capitala Germaniei, va avea în curând un "bulevard al gloriei", la doi paşi de Palatul Berlinalei, care va onora mari nume ale cinematografiei şi televiziunii, a anunţat, miercuri, presa locală.
3. Trupa U2 s-a reîntors într-un studio din Dublin pentru a lucra la un nou album, despre care se zvoneşte ca s-ar lansa în toamna acestui an.
4. Cercetătorii care studiază apele Antarcticii au reuşit să filmeze şi să captureze mai multe animale marine gigantice, printre care se numără păianjeni de dimensiunea unei farfurii întinse şi meduze cu tentacule de şase metri. Trei nave cu cercetători din mai multe ţări, care au făcut un recensământ al apelor Antarcticii, inclusiv la peste 1.000 de metri adâncime, s-au întors, la începutul săptămânii, în Australia.
5. Gondolierii din Veneţia au fost nevoiţi, marţi, să şomeze pentru că nivelul apei din canalele care străbat oraşul este de patru ori mai mic decât cel normal, această situaţie înregistrându-se de duminică din cauza unei maree joase.

Niciun comentariu: