miercuri, 6 februarie 2008

Consultanti politici...preambul

Poate va intrebati, cei care vizitati acest blog, de ce scriu sau comentez mai mult stirile sau evenimentele pe politic. Pentru ca e jobul meu....poate mai mult decat un job... Lumea aceasta, de consultanta strict politica, in Bucuresti este foarte restransa, pe piata sunt doar cativa oameni destul de puternici si abili a face aceasta meserie. Cei care lucram pe acest segment stim care sunt iar daca vrem sa ne schimbam jobul, rularea oamenilor se fac de la o firma la cealalta. nu e vorba de concurenta pentru ca una dintre regulile de baza este sa fii mercenar, asa spunea Bogdan Teodorescu, care mi/a fost prof la master si apoi sef. Deci, pentru consultanti, banii nu au miros, esti liber pe piata sa lucrezi pt cine vrei.....
Dar sa incepem......
Primul post il va ocupa astazi Felix Tataru, cu care am avut ocazia sa lucrez in 2004 pentru generale.
Cine e omul asta ? Cu siguranta, ati auzit de el, ca este omul strategic lui Baselu si al PD......Ceea ce nu e departe de adevar...pentru ca orice strategie, campanie pentru alegeri din 2000, au trecut prin mana oamenilor lui Tataru...
Este un om care a lucrat vreo 20 de ani in publicitate (daca nu ma insel!!!) dupa care s/a gandit sa se duca pe cont propiriu.
Si asa a aparut GMP.......
Nu este genul de om care sa iasa in fata. De aceea, are la activ doar cateva interviuri in presa sau sa imbrace haina de "deontologic". Ii place sa stea in umbra, cam asta e si esenta meseriei de consultant. Nu trebuie sa atragi atentia.
Cateva date de referinta:
GMP a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro.
Clientii GMP: Bucovina, DTH Romania, Gabriel Resources, Posta Romana, Terapia, Monte Banato, Ipsen, Unilever.
Gradul de ocupare al firmei este acum, in 2008, de 120% (!?)
Felix Tataru este un om in care Basescu a mers cu ochii inchisi pe parte de strategie si creatie si pe acest segment este bun. Ati observat afisele din 2004, din campanie sau cele pt Primaria Bucuresti, cu echipa PD imbracata in costume de epoca.
Ultima barfa pe piata in perioada asta este ca Tataru deja este contactat de psd/ei pentru campania de locale. Oare Basescu ce spune de asta ?

Niciun comentariu: