joi, 15 mai 2008

Ziua 13 +14

Zi cu ghinion....ieri mi-a mers foarte prost, multe obstacole au fost pe drum dar sper ca astazi sa fie mult mai ok.
Iata ce gasesc astazi in ziare :
La Palatul Cotroceni va avea loc, duminică, Ziua Porţilor Deschise, informează un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, miercuri, ROMPRES.Potrivit sursei citate, evenimentul marchează împlinirea, în ziua de 19 mai, a unui an de la invalidarea de către români a deciziei Parlamentului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.''Cetăţenii vor putea vizita o parte a sălilor de lucru ale Administraţiei Prezidenţiale, Muzeul Naţional Cotroceni, precum şi grădinile Palatului'', se precizează în comunicat.
O prima informatie o gasesc pe blogul lui Dan Andronic, si mi se pare paluzibila, mai ales ca stim destul de bine legaturile presedintelui cu Realitatea tv. http://www.danandronic.ro/?p=322
Dincolo de toate scenariile pe care le putem construi, intentia este vadit clara si comentarii vor fi pe marginea subiectului. Cred si eu ca ziua de duminica nu este aleasa in mod intamplator, mai ales ca duminica nu prea sunt stiri pentru redactiile de presa si atunci trebuie sa umple spatiile de emisie. De aceea, de fiecare data comunicatele de presa se emit presei duminica seara ca sa apara in editiile de luni (regula nescrisa!!)
Inca o data, Basescu va face propaganda PD-L si lui Vasile Blaga, oricum nu am sa leg comentariul de elemente de natura constitutionala, daca legea ii permite asa ceva (au fost destule de acest gen!) ci am sa spun doar atat: miscarea presedintelui este inteligenta dar si riscanta in acelasi timp. Pentru ca intr-adevar, se simte mana lui forte in demersul lui Blaga, dincolo de partid, dar poate fi sanctionat de oameni. Nu ca nu ar avea de unde sa scada din sondaje, slava domnului sta binisor, si mai suprinzator de atat este reactia partidelor care doar croncane declaratii politice aiurea, asa sa se afle in treaba, sa nu zica nimeni ca nu au reactionat. Singurul lucru pe care ar putea sa il ceara ar fi suspendarea din functie (din nou!) a presedintelui ceea ce nu se va intampla, nu este timp pentru asa ceva .

Niciun comentariu: