miercuri, 5 decembrie 2007

Book news

Prima propunere:
1001 de carti de citit intr-o viata
Enciclopedia britanica include \"Padurea spanzuratilor\", de Liviu Rebreanu, si \"Pe culmile disperarii\", de Emil Cioran.Coordonatorul Peter Boxall a realizat o selectie de \"1001 carti\", in care integreaza prezentari ale romanelor care merita citite intr-o viata, cu titluri aparute in perioada de dinainte de 1800, in secolele XIX si XX.Profesorul Boxall, care a editat enciclopedia in 2006, la \"Quintet Publishing Ltd.\", din Londra, si-a asumat asadar o sarcina de Sisif, inspirandu-se din numele \"O mie si una de nopti\", iar numarul a capatat, prin povestile Seherezadei, o rezonanta mitica - aceea de a putea infrunta moartea prin sublimul lecturilor fara de sfarsit.Doi autori romani\"1001 de carti de citit intr-o viata\", tradusa de curand din limba engleza de Editura Rao, sugereaza asadar amploare nemarginita, dar si precizie si o concizie incomode in a releva romanele si scriitorii care au marcat momente de cotitura in evolutia literaturii. Romanul este reprezentat in toata diversitatea sa, incepand cu Antichitatea - Esop, Ovidiu, Chariton - si terminand cu fictiunea contemporana a lui Amis, Delillo sau Houellebecq. Daca enciclopedia incepe cu inegalabila \"O mie si una de nopti\", se ajunge la \"Pelerinajul\" lui Dorothy Richardson si la \"In cautarea timpului pierdut\" a lui Proust. Printre doamnele literaturii se numara Jane Austen, prezenta cu sase carti, Margaret Atwood, Emily Bronta?? si Amelie Nothomb.Capitolul cel mai voluminos este consacrat secolului al XX-lea, cu 731 de titluri, printre care \"Padurea spanzuratilor\", de Liviu Rebreanu, si \"Pe culmile disperarii\", de Emil Cioran.Enciclopedia, care are 960 de pagini, se incheie cu \"Sambata\", de Ian McEwan, in care vulnerabilitatea vietii in fata unor evenimente cataclismice este explorata pe fundalul terorismului international, si cu \"Masurarea lumii\", de Daniel Kehlmann.
Editura: RAO
Autor: Peter Boxall
An aparitie: 2007
Nr. Pagini: 960
A doua propunere:
Stiinta si razboiul sfarsitului lumii. Fata nevazuta a tele-viziunii , Gheorghe, Virgiliu
Stiinta si razboiul sfarsitului lumii, continuare a volumelor Efectele televiziunii asupra mintii umane si Revrajirea lumii, ne ofera o explicatie lamuritoare a starilor de constiinta prin care trece omul contemporan. Radiografie fidela a principalelor provocari care stau in fata omenirii astazi, carte ne da posibilitatea gasirii acelor solutii personale care ne pot ajuta sa iesim din impas. Numai cunoscand fata nevazuta, ascunsa in spatele viziunilor seducatoare care ne asalteaa zilnic, vom putea sa ne recapatam adevarata libertate de a gandi si a ne gestiona singuri propria viata altfel decat suntem conditionati sau vor alii sa o facem.
Editura: Prodromos
Autor: Gheorghe, Virgiliu
An aparitie: 2007
Nr. Pagini: 352
A treia propunere:
Un adevar incomod , Al Gore
Incalzirea globala - realitate sau mit?Este viitorul planetei pus, cu adevarat, in pericol - sau este acesta numai un mod prin care politicienii isi pot aduna cat mai multe voturi? In paginile acestei carti, Al Gore (fost vice-presedinte in administratia Clinton si candidat, el insusi, pentru functia suprema) ne infatiseaza o pledoarie convingatoare, bogat ilustrata, a punctului sau de vedere, laolalta cu impresionante texte dedicate principalelor influente din viata sa: tatal, sora, precum si profesorul din facultate care i-a deschis ochii asupra acestei probleme vitale pentru supravietuirea omenirii. Grafice, explicatii punctuale si nostalgice fotografii spectaculoase - sursa documentarului care a obtinut, in cursul acestui an, premiul Academiei Americane de Film.
Editura: RAO
Autor: Al Gore
An aparitie: 2007
Nr. Pagini: 328

2 comentarii:

Unknown spunea...

Salutam cea de-a treia propunere. :)

Ionut Parausanu
EcoSemnal

Onix spunea...

Multumesc tare mult...Daca aveti si alte propuneri le astept.