miercuri, 5 noiembrie 2008

America dupa vot...

Am stat azi noapte la tv sa urmaresc rezultatele votului din SUA. Si am constatat ca acolo, spiritul democratic este la el acasa. Americanii sunt foarte preocupati de soarta lor si de cine ii va reprezenta in urmatorii patru ani. Azi noapte, am vazut un spectacol de mare clasa, incadrat in comunicarea politica de un mare profesionalism posibil. Din punctul de vedere al comunicarii politice, am vazut un Obama, inconjurat de specialisti care au facut din el un om de rand, cu un limbaj limpede si aproape de americanii de rand.
Este pentru prima data cand SUA are un presedinte de culoare. Multi spun ca voturile americanilor s-au impartit astfel: pentru Mcain au votat albii iar pentru Obama negrii si hispanicii. Nici vorba de asa ceva . Cred ca in parte s-a intamplat ceea ce s-a intamplat si la noi in 1996, cand s-a votat masiv Conventia Democratica.
A intervenit speranta.
Intr-o tara unde se spune ca este tara tututor posibilitatilor: America. Intr-un moment in care Wall Street-ul a distrus o valoare fundamentala a capitalismului liberal - increderea - apare cu putere o alta valoare, la fel de importanta - speranta.

Niciun comentariu: