luni, 2 iunie 2008

A doua zi dupa vot

Dragii mei,

Iata ca a trecut si asta. Dupa o zi in care am dormit cap coada, iata ca pot face acum la ceas de seara o analiza in linii mari in ceea ce priveste rezultatele votului de ieri.
Dincolo de incidentele inregistrate la Stefanesti si in tara, declaratiile celor implicati in campanie au fost unele relaxate. Antena 1 a furat startul la exit poll/uri aseara,la ora 20.45 oamenii stiau deja primele rezultate ale CCSB, ceea ce nu este legal pentru ca normal ar fi fost ca imediat DUPA ora 21.00 aceste rezultate sa fie prezentate populatiei.

Discursurile candidatilor

Cristian Diaconescu. Partidul l-a tarat intr-o aventura aiurea fara niciun fel de baza, discursul este in nota pe care il defineste prestatia dupa campanie il face pe Diaconescu sa lase o usa deschisa spre viitoarea cariera politica a sa.
Vasile Blaga. cu indivizi dubiosi in jurul lui, cu o masinarie de partid bine inchegata, il vor ajuta in turul al doilea . Nu pot uita fata lui Boureanu razand in spatele lui Blaga !
Sorin Opescu. Cu glumitele aferente si obisnuite deja, a avut un discurs bun de victima asumata, si a transmis foarte bine mesajul ca va lupta in turul al doilea.
Ludovic Orban . Vizibil afectat, a avut o campanie buna din punct de vedere tehnic dar ar trebui sa fie suparat si pe el. Identificat fiind ca anti Basescu, a exclus aceasta latura din mesajul politic cu care cetateanul il cunostea si s-a limitat la discursul tehnic. Orban renuntand la partea agresiva a discursului sai si-a pierdut farmecul sau de opozant al lui Basescu. Aceasta ar fi putut fi o tema de atac de campanie unde publicul din Bucuresti este relativ informat. Scorul obtinut de Orban este ok, mai ales ca analizand rezultatele din 2004, partidul nu a crescut dar nici nu a scazut. Ceea ce este ok.
Stres, tensiune, staff-uri de campanie, asteptand primele rezultate. Cam asa s-ar putea caracteriza ziua de ieri dar dincolo de toate acestea, eu zic ca turul al doilea va fi un spectacol pentru Bucuresti.
Ce va fi in turul al doilea ?
Sorin Oprescu are o sansa in plus pentru o imagine anti Basescu.
Blaga va mobiliza mai bine oamenii pentru turul al doilea pentru ca are partidul in spate.
Daca Oprescu va duce discutia spre spatiul politic de la nivelul cetatenesc, s-ar putea sa castige pentru ca bucurestenii nu pot uita ca Blaga este continuatorul aventurii Basescu - Videanu la Capitala.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu zic ca Orban si/a cam pierdut din vlaga ca si Blaga de altfel. Dar campania lui Orban a avut cap si coada fata de altele.